Klikk her hvis du vil lese brevet i nettleser
Ukesoppsummering fra SOL.no
 
 

nettside  Facebook  Twitter  instagram 
 

Hei dere! Vi som følger nyheter på Sol, er litt mer engasjert i nyhetsbildet enn de aller fleste andre. Høres det kjent ut? For oss kan romjulsdagene være frustrerende. Det skjer for lite!

Likevel: Noen saker har blitt veldig godt lest på Sol i den stille romjulen. Her kommer en oppsummering, sånn at du får med deg alt. 

Vi i Sol ønsker deg alt godt for det nye året! Hilsen redaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen

Blir Vibeke stalket av naboen?

 

Naboen til Vibeke innrømmer at han var klønete da han inviterte henne på et glass vin. Men det er mange år siden, og etter avslaget har de ikke hatt noe mer med hverandre å gjøre. 

Hennes versjon er svært annerledes: Han følger etter henne, spionerer på henne, dulter borti henne på t-banen. Og han gir seg aldri. 

NRK har forsøkt å finne ut hvem av de to som har rett. Dette er en av de best skrevne reportasjene vi i Sol-redaksjonen har lest denne uka. Blant annet klarer journalisten på mesterlig vis å balansere de to svært sprikende oppfatningene om dette naboskapet. Ukas må-lese. 

Les mer om Vibeke
 
 

Madelene (29) takker nei - enn så lenge

 

De som velger å ikke vaksinere seg, møter mye kritikk og lite forståelse. Vårt Land har snakket med unge mennesker som er reellt bekymret for hva vaksinen vil gjøre med helsen deres i fremtiden. Det gjør det litt enklere å forstå når de får forklare det selv. 

 
Les om hvorfor noen ikke vaksinerer seg
 

Ole André droppet utdanningen - tjener 100.000 per måned

 

Denne artikkelen har provosert mange. Derfor er det så befriende å høre Ole Andrés egne versjon av hvorfor han bare ikke syns at utdanning er veien han skal gå. Den nystartede nettavisen Salg24.no har skrevet en av ukens mest leste artikler, og pirrer nyssgjerrigheten vår: Hvordan er det mulig å ta en sånn snarvei i karrieren? 

 
Les mer om høy lønn uten utdanning
 
 

Andre saker vi har lest denne uken

Hvorfor er langrennsutøverne syke?

Dagbladet står bak et av årets desidert viktigste graveprosjekter. Hvorfor har noen av Norges beste utøvere så mye helseplager? 

Hun ga soldatene nytt ansikt

Dagsavisen med en oppsiktsvekkende og velskrevet reportasje om unge menn som ble vansiret for livet i skyttergravene under første verdenskrig. Anna Coleman Ladd restaurerte soldatenes sønderskutte ansikter. En fortelling om håp og anstendighet. 

Janne føler seg verdiløs

Janne ble permittert fra jobben på taxfree-en på Gardermoen. Hun forteller i E24 om tomheten og frustrasjonen da hun forsøkte å være sosial med kollegene på julebordet. 

Stjålet et ølglass på byen noen gang?

En av ukens artige artikler om alt mulig vås du kan bli straffet for. God underholdning og muligens kjekt å kunne i quiz. 

Amedia hacket - dramaet pågår fortsatt

Amedias loalaviser kom ikke ut i papirform onsdag denne uken, etter et hackerangrep. Omfanget av saken vokser, og siste nytt er at hackerne kan ha fått tak i ansattes kontoer og perspnnummer. Kripos og Interpol er på saken. Følg saken på Sol.no eller M24.no. 

Ulvejakt satt på pause

Oslo Tingrett har stanset lisensfelling på ulv som skulle pågått fram til slutten av februar. 25 ulver skulle felles. NOAH, WWF og Foreningen våre rovdyr kjørte sak for å få stanset ulvejakta. Nationen følger saken. 

Håp om lysere og varmere tider

Det har ikke vært så lett å sette på varmeovnen, ta en dusj eller lage middag den siste måneden. Strømprisen er mangedoblet, og raseriet bobler. Europower er den redaksjonen i Norge som vet mest om saken. Vi aner håp om mer lys og varme over nyttår. 

Savner du en status på coronaviruset i dette nyhetsbrevet?

Vi svinger fra gode tall på innleggelser, til pessimistiske rapporter om smittebølgene som kanskje treffer oss. Vi oppfordrer alle til å følge anbefalinger og regler gitt av det offentlige helsevesenet. Siste nytt om viruset vil du bestandig finne på sol.no/coronavirus.

Godt nytt år! Hilsen Andreas i Sol

 
 
Scandinavia Online AS, Karvesvingen 1, 0579 Oslo - Ansvarlig redaktør: Jan Thoresen
 
Meld deg av nyhetsbrevet
MailMojo